در حال بارگذاری...
آزمایشگاهمعرفی آزمایشگاه

مرکز علوم شناختی لارستان: پیشگام در تحقیقات نوروساینس و درمان ناهنجاری‌های مغزی

مرکز علوم شناختی لارستان یکی از مجهزترین مراکز فعال در سطح استان فارس است که در مجموعه‌ی خود از بهترین و به روزترین دستگاه‌ها استفاده  می‌کند. این مرکز همواره درصدد است که با اقدامات پژوهشی و درمانی خود به کلیه‌ی متقاضیان این رشته کمک نماید.

حال ممکن است این سؤال مطرح گردد که علوم شناختی دقیقاً چیست و شامل چه نوع خدماتی می‌شود؟

علوم شناختی چیست؟

در واقع علوم شناختی، مجموعه‌ای از رشته‌ها است که به مطالعه و بررسی مغز، ذهن و کارکردهای مغزی می‌پردازد و متشکل از رشته‌های فلسفه ذهن، هوش مصنوعی، زبان شناسی، انسان شناسی، علم اعصاب و روانشناسی شناختی می‌باشد. بنابراین می‌توان علوم شناختی را یک علم مادر و کامل در نظر گرفت، مادری که همواره در تلاش است با مدیریت خانواده خود بهترین نتیجه را به بار آورد.

مروری بر تاریخچه علوم شناختی

مهندسی پزشکی به ویژه گرایش بیوالکتریک، همزمان با توسعۀ علوم شناختی در اواسط دهۀ ۷۰ و ضمن تلاش‌های دانشمندان جهت آشنایی و ارزیابی مؤلفه‌های شناختی در انسان (حافظه، توجه، تمرکز، هیجان و …)، به پیشرفت‌های فراوانی دست پیدا کرد. با تعامل این رشته با علوم دیگری چون روان‌پزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب، دهۀ ۹۰ میلادی به دهۀ طلایی کشف اسرار مغز مبدل شد.

پس از آن زمان هوش مصنوعی و تکنیک‌های آن به صورت جدی وارد حوزه‌های پژوهشی، تشخیص و درمان اختلالات اعصاب و روان گردید. انواع و اقسام آزمون‌های روان‌سنجی کامپیوتری، روش‌های کمک تشخیصی مبتنی بر ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی، هم چون الکتروانسفالوگرافی کمی و کیفی و روش‌های درمانی چون نوروفیدبک، بیوفیدبک و  تحریک فرا جمجمه‌ای مغز جزو لاینفکی از روندهای درمانی و ارتقاء عملکرد مغزی شدند.

تفاوت رشته مهندسی مغز و اعصاب با رشته علوم شناختی

رشته مهندسی مغز و اعصاب بر حوزه‌های هوش مصنوعی، علوم مغز و اعصاب، عصب‌شناسی بالینی، مهندسی برق و پردازش سیگنال بافت‌های عصبی تکیه دارد. شاخه‌هایی از مهندسی رباتیک، سایبرنتیک، مهندسی بافت‌های عصبی، علم مواد و نانو فناوری را نیز در برمی‌گیرد.

تاسیس مرکز علوم شناختی لارستان

آزمایشگاه علوم شناختی و مهندسی اعصاب مجتمع آموزش عالی لارستان با هدف تحقیق و پژوهش در حوزه‌های مربوطه و ارائه خدمات روان‌شناختی در بهمن ماه 1399 به طور رسمی کار خود را آغاز کرده است. این آزمایشگاه با حمایت خیراندیش محترم حاج عبدالرسول وطن پرست تجهیز شده است.

زمینه‌های فعالیت

مرکز علوم شناختی لارستان در 7  زمینه زیر فعالیت می‌کند:

  1. برگزاری دوره‌های آموزشی
  2. برگزاری کنفرانس‌ها و وبینارهای متعدد
  3. فعالیت‌های انتشاراتی
  4. تجهیز آزمایشگاه
  5. تجهیز کتابخانه
  6. فعالیت‌های پژوهشی
  7. اقدامات کمک درمانی و سنجشی

فعالیت‌های کمک درمانی

در دهه‌های اخیر، با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه علوم شناختی، توجه به راهکارهای مکمل دارویی (و گاها جایگزین دارو) برای مقابله با مشکلات اعصاب و روان افزایش یافته است. یکی از اهداف اصلی ما در مرکز علوم شناختی لارستان، کمک به درمان در حوزه های روانشناسی و روان‌پزشکی و توسعه راهکارهای غیر دارویی جهت بهبود وضعیت افراد است.

با استفاده از امواج مغزی، می‌توان در فرآیند کنترل برخی بیماری‌های عصبی نظیر صرع، پارکینسون و اختلالات حرکتی دیگر، نقش اساسی ایفا کرد. تجهیزات علوم شناختی به ما کمک می‌کنند تا فعالیت‌های الکتریکی مغز را مانیتور و درمان‌های مختلفی را طراحی کنیم. در نهایت نیز بیماری‌ها کنترل و حتی در برخی مواقع درمان می‌شوند.

مرکز علوم شناختی لارستان
مرکز علوم شناختی خیرساز
انجام نوروفیدبک در مرکز علوم شناختی لارستان
توانمدسازی شناختی و تقویت هوش
واقعیت مجازی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس